Wegens productieproblemen in ons atelier in Portugal lieten we deze collectie maken door Borélio in Roemenië. Het is een Belgisch-Roemeens bedrijf dat gespecialiseerd is in maatwerk, maar voor ons ook de volledige collectie wou maken. 

Voor het eerst werken we samen met Libeco. Dit Belgische bedrijf weeft het Belgisch-Frans linnen bij ons in België. Wij kozen het heldere biljardgroen uit hun collectie en maakten er Klaas.L005 van. 

Al onze andere linnen stoffen (altijd Europees linnen) kochten we bij Sidogras in Spanje. Klaas.L011, Klaas.L006 en Sam.L007 

Waarom we trouwens zo graag met linnen werken, lees je in onze blog

Ook onze gestreepte stof kochten we bij Sidogras. Klaas.S001 

 

De stof van onze Sam.048, Sam.049 en Klaas.050 kochten we bij het Spaanse Tejidos Rebès. Zij hebben altijd een groot assortiment GOTS-certificeerd biokatoen. 

Onze geprinte stoffen zijn ook GOTS-certificeerd biokatoen en worden in Portugal bij Acatel digitaal geprint. Klaas.051 bijvoorbeeld. Net zoals de meeste Portugese textielbedrijven heeft ook Acatel veel aandacht voor het milieu, reeds 5 jaar rijdt bijna hun hele wagenpark elektrisch, ze investeerden al jaren geleden in zonnepanelen en hebben hun eigen waterzuiveringsinstallatie. 

Voor onze knopen gingen we zoals steeds kijken in de collecties van Louropel. Voor deze collectie gebruikten we vooral hun houten knopen, die worden gemaakt van olijfhout. Daarnaast hebben we ook corozo knopen (natuurlijke knopen afkomstig van de taguanoot. 

 

 

Winkelmandje cart 0
Bedankt voor uw inschrijving