Duurzame hemden en hemdjurken

Het is onze liefde en ons respect voor mens en milieu die aan de oorsprong van ons ontstaan liggen. Niet vreemd dus dat het verweven zit in onze hele collectie én in ons beleid.

We willen mensen overtuigen open te staan voor eerlijke en ecologische mode, met respect en liefde als rode draad, zowel voor de mensen die het katoen telen, de wevers, de ververs, de confectie, de verkopers en voor het milieu.

Mooie hemden zijn onze passie, voor heren en dames. Casual op een jeans met opgerolde mouwen of strak in het pak. 

Design

We kiezen resoluut voor slow fashion. Naast enkele klassiekers in wit, lichtblauw en zwart, wordt het aanbod 2 maar per jaar aangevuld met een seizoenscollectie. 

De hemdjurken zijn zo ontworpen dat ze zowel als jurk als vest gedragen kunnen worden. 

Confectie

De dames van Susana & Sandra stoppen al hun liefde en expertise in de confectie van onze hemden en hemdjurken. Na jaren werken bij een premium shirtmaker, vielen Susana en Sandra plots zonder werk omdat het bedrijf stopte. Zij vonden het zonde om al die expertise en liefde verloren te laten gaan. Daarom richtten zij Susana & Sandra op, samen met een deel van hun vorige collega's. Zo kunnen wij verder genieten van hun expertise in hemden. 

Het is een klein atelier dat net als ons veel belang hecht aan respect en duurzaamheid. 

Detail naaiende handen

Stoffen

De meeste van onze stoffen worden in Portugal, Spanje of Frankrijk geweven en geverfd.  

We gebruiken enkel biologisch katoen, linnen of tencel. Dit betekent dat er bij de teelt van het katoen, de verwerking ervan en het kleuren van stoffen geen schadelijke pesticiden of chemicaliën gebruikt worden. Dat is goed voor de arbeiders, het milieu en … jouw huid.

Voor de prints kiezen we voor digitale print omdat dit proces minder water vergt dan andere druktechnieken. 

Al onze stoffen hebben een GOTS-certificaat, binnen de mode de meest gangbare garantie op ecologische en eerlijke producten. Het certificaat zegt echter niet alles. Wij bezoeken de ateliers waarmee we samenwerken en praten er graag met werknemers om er zeker van te zijn dat werknemers en producten het respect en liefde ontvangen dat ze verdienen. 

Door corona konden we afgelopen jaar niet langsgaan bij onze ateliers, iets wat we zo snel mogelijk willen doen. 

We houden innovaties sterk in de gaten om nog duurzamere stoffen te kunnen vinden. 

 

Knopen

Al onze knopen worden in de buurt van Porto geproduceerd en zijn biologisch afbreekbaar.

Enerzijds werken we met corozo knopen op basis van tagua of corozo noten. Het zijn de zaden van de tagua bomen die groeien in Zuid-Amerika. De bomen geven tot 100 jaar lang een zeer hoge opbrengst, hierdoor komen de boeren minder in de verleiding hun land te verkopen. Dit wordt ook wel veganistisch parelmoer genoemd. 

Corozo knopen

Anderzijds werken we ook graag met houten knopen. 

 Verpakking

We vervingen de gebruikelijke plastic zakken ter bescherming van kledij door banden die gemaakt zijn uit 100% gerecycleerd katoen. Een bedrijf in de buurt van Porto (daar is de textielnijverheid nog heel sterk aanwezig) verzamelt stofresten van verschillende ateliers en het recycleert tot … papier. 

Sleeve Mr. Manchette

Sociale, eerlijke tewerkstelling in België

Omdat we ook sociale tewerkstelling in België belangrijk vinden, werken we onder andere samen met het maatwerkbedrijf Ryhove. Zij staan in voor onze prijsetiketten en ander communicatiemateriaal.

Onze mondmaskers worden geproduceerd door verschillende maatwerkbedrijven (Arcor in Ronse en De Kemphaan in Hamme) en een sociaal atelier (De Welvaartkapoen in Sint-Jans Molenbeek). 

Medewerker Arcor

Ook voor de dekbedovertrekken van ons zero waste verhaal werken we samen met Arcor VzW. 

Winkelmandje cart 0
Bedankt voor uw inschrijving