Ecologische hemden

Mr. Manchette wil mensen overtuigen open te staan voor eerlijke en ecologische mode, met respect als rode draad, zowel voor de mensen die het katoen telen, de wevers, de ververs en de naaiers en voor het milieu. We gebruiken enkel biologisch katoen of tencel. Door stijlvolle hemden op de markt te brengen willen wij mensen overtuigen open te staan voor eerlijke en ecologische mode, vandaar de slogan: ‘Uncuff your style’. Sta open voor eco fashion zonder in te boeten aan stijl. 

Biokatoen en eerlijke productie

De hemden zijn gemaakt uit 100% biologisch katoen dat digitaal geprint met ecologische inkten. Dit betekent dat er bij de teelt van het katoen, de verwerking ervan en het kleuren van stoffen geen schadelijke pesticiden of chemicaliën gebruikt worden. Dat is goed voor de arbeiders, het milieu en … jouw huid.

 

 

De meeste van onze stoffen worden in Portugal geproduceerd. Het katoen is in de meeste gevallen afkomstig uit Turkije of India. 

Het digitaal printen van onze stoffen gebeurt op 30km van ons productie-atelier. Het bedrijf is gespecialiseerd in verven en digitaal printen van stoffen en de nabewerking van de stoffen. Zowel het verven, printen als de meeste nabewerkingen doen ze op een GOTS-gecertificeerde manier. Dit betekent dat er geen schadelijke chemicaliën gebruikt worden en dat goede werkomstandigheden gegarandeerd zijn. Binnen de ecologische mode zijn GOTS-certificaten de meest gangbare garantie op ecologische en eerlijke producten. Sommige prints worden in Turkije digitaal geprint, ook met GOTS certificaat. 

In Portugal werken we samen met premium shirtmakers in de buurt van Porto. Het is een klein atelier dat  duidelijke stappen zetten naar ecologischere en duurzamere mode. Ze bieden klanten verschillende alternatieven aan om de productie ecologischer te maken, zoals kraagbeschermers uit gerecycleerd karton.

Detail naaiende handen

Onze polyester of parelmoer knopen hebben we vervangen door corozo knopen. Deze zijn biologisch afbreekbaar en worden vaak veganistisch parelmoer genoemd. Onze corozo knopen worden in de buurt van Porto geproduceerd, op basis van tagua of corozo noten. Het zijn de zaden van de tagua bomen die groeien in Zuid-Amerika. De bomen geven tot 100 jaar lang een zeer hoge opbrengst, hierdoor komen de boeren minder in de verleiding hun land te verkopen. 

Corozo knopen

We vervingen de gebruikelijke plastic zakken ter bescherming van kledij door banden die gemaakt zijn uit 100% gerecycleerd katoen. Een bedrijf in de buurt van Porto (daar is de textielnijverheid nog heel sterk aanwezig) verzamelt stofresten van verschillende ateliers en het recycleert tot … papier. 

Sleeve Mr. Manchette

Sociale, eerlijke tewerkstelling in België

Omdat we ook sociale tewerkstelling in België belangrijk vinden, werken we onder andere samen met het maatwerkbedrijf Ryhove. Zij staan in voor onze prijsetiketten en ander communicatiemateriaal.

Onze mondmaskers worden geproduceerd door verschillende maatwerkbedrijven (Arcor in Ronse en De Kemphaan in Hamme) en een sociaal atelier (De Welvaartkapoen in Sint-Jans Molenbeek). 

Medewerker Arcor

Ook voor de dekbedovertrekken van ons zero waste verhaal werken we samen met Arcor VzW. 

Winkelmandje cart 0
Bedankt voor uw inschrijving