Sta open voor nieuwe mode. Eerlijk en mooi

Mr. Manchette is een nieuw Belgisch merk dat staat voor trendy en exclusieve mannenhemden. De naam verwijst naar de klasse van mooie manchetten en de heren die ze dragen. Mr. Manchette wil op ongedwongen wijze mensen overtuigen open te staan voor eerlijke en ecologische mode, vandaar de slogan ‘Uncuff your style’. Sta open voor nieuwe mode. Durf je eigen stijl te creëren.

Respect vormt de rode draad doorheen Mr. Manchette. We produceren met Respect voor Mens en Milieu. We kiezen voor biokatoen en eerlijke productie. Zowel de modellen als de stoffen zijn amper seizoensgevoelig. Hierdoor gaan we in tegen de huidige fast-fashion-cultuur en gaan we resoluut voor duurzame mode.

Duurzame klasse

De hemden zijn gemaakt uit 100% biologisch katoen dat digitaal geprint met ecologische inkten. Dit betekent dat er bij de teelt van het katoen, de verwerking ervan en het kleuren van stoffen geen schadelijke pesticiden of chemicaliën gebruikt worden. Dat is goed voor de arbeiders, het milieu en … jouw huid.

We werken samen met verschillende ateliers, zo dicht mogelijk bij de productie van het katoen. Op deze manier houden we de ecologische impact zo klein mogelijk.

In Portugal werken we samen met een familieatelier in de buurt van Porto. Het atelier werkt volledig op zonne-energie en de stofresten worden er gerecycleerd tot … papier. Dat papier gebruikt het bedrijf onder andere voor hun eigen communicatiemateriaal.

In Nepal werken we samen met een atelier waar de stoffen geweven, geverfd en verwerkt worden. Ze werken enkel met biologisch katoen en ecologische inkten. Aan het eerlijke atelier is ook een weeshuis verbonden waar er momenteel 43 kindjes tussen de leeftijd van 11 maanden en 10 jaar wonen.