Sta open voor nieuwe mode. Eerlijk en mooi

Mr. Manchette is een nieuw Belgisch merk dat staat voor trendy en exclusieve mannenhemden. De naam verwijst naar de klasse van mooie manchetten en de heren die ze dragen. Mr. Manchette wil op ongedwongen wijze mensen overtuigen open te staan voor eerlijke en ecologische mode, vandaar de slogan ‘Uncuff your style’. Sta open voor nieuwe mode. Durf je eigen stijl te creĆ«ren.

Respect vormt de rode draad doorheen Mr. Manchette. We produceren met Respect voor Mens en Milieu. We kiezen voor biokatoen en eerlijke productie. Zowel de modellen als de stoffen zijn amper seizoensgevoelig. Hierdoor gaan we in tegen de huidige fast-fashion-cultuur en gaan we resoluut voor duurzame mode.

Duurzame klasse

De hemden zijn gemaakt uit 100% biologisch en fairtrade katoen uit India, waar ze trouwens ook geproduceerd worden in een kleinschalig en eerlijk atelier in Ranchi. Het katoen wordt digitaal geprint met ecologische inkten. Dit betekent dat er bij de teelt van het katoen, de verwerking ervan en het kleuren van stoffen geen schadelijke pesticiden of chemicaliĆ«n gebruikt worden. Dat is goed voor de arbeiders, het milieu en … jouw huid. De naai(st)ers krijgen een fatsoenlijk en vast maandloon dat ver boven het wettelijk minimum ligt. Bovendien steunt Mr. Manchette met dit project mee de JAAN Foundation die kinderen beschermt tegen mensenhandel en moderne slavernij.