Toon sidebar

Wist je dat Mr. Manchette CV een coöperatieve vennootschap is?

door An Boone op

Ken jij coöperatieve bedrijven? Of nog moeilijker, ken jij coöperatieve kledingmerken? Voor zover we weten is Mr. Manchette CV het enige coöperatieve kledingmerk in België.

Dat het een coöperatie zou worden, was voor mij al sneller duidelijk dan de naam die het merk zou krijgen. Maar waarom? Wel, om de waarden te verankeren in de statuten en omdat ik heel sterk geloof in de kracht van samenwerkingen. Zo wil ik extra benadrukken dat wij elke dag voor ecologische, eerlijke kledij kiezen.

Weet jij eigenlijk wat de typische kenmerken van een coöperatieve venootschap zijn?

  1. Vrijwillig en open lidmaatschap. Iedereen mag lid worden van de coöperatie, zolang ze maar de waarden en visie aanvaarden
  2. Democratische controle door de aandeelhouders. In de coöperatie krijgt iedere aandeelhouder 1 stem, ongeacht het aantal aandelen dat hij/zij bezit.
  3. Economische participatie door de leden. Aandeelhouders hebben een dubbele relatie met Mr. Manchette CV. We streven ernaar om onze aandeelhouders te sensibiliseren om duurzame producten te gebruiken en te promoten. Omgekeerd promoten we het aandeelhouderschap bij alle betrokkenen in de keten.
  4. Autonomie en onafhankelijkheid. De aandeelhouders hebben het recht om ons te controleren. Externen mogen nooit de bovenhand krijgen in de besluitvorming.
  5. Informatieverstrekking over de coöperatieve principes. We informeren over hoe we de coöperatieve principes in de praktijk brengen.
  6. Samenwerking tussen coöperaties. Waar mogelijk werken we samen met andere coöperaties. Aangezien er heel weinig zijn in de sector, kunnen we daar niet vaak aan voldoen. Wel trachten we waar mogelijk samen te werken met sociale
  7. Aandacht voor de gemeenschap. Manchette werkt aan een duurzame economische, maatschappelijke en/of ecologische ontwikkeling van de lokale gemeenschap waarin ze actief is onder andere door de unieke band met haar aandeelhouders en streeft via haar activiteiten ook naar respectvolle, eerlijke handelsrelaties. M.a.w. onze liefde en respect voor mens en milieu vormt de rode draad doorheen onze collecties, maar zeker ook doorheen ons beleid.

 

Mr. Manchette wil echt verbonden zijn met de verschillende schakels uit de keten. Momenteel zijn er zowel consumenten, professionele klanten en een stofleverancier lid van onze coöperaties. Het leuke is dat verschillende coöperanten ondertussen uitgroeiden tot echte ambassadeurs én een klankbord. Zo gaan we reeds in de ontwikkeling van de nieuwe collectie langs bij coöperanten om hun mening en advies te horen. Dat is echt superwaardevol voor ons.

Wil je nog meer informatie? Laat het gerust weten. We staan jou heel graag te woord.

Winkelmandje cart 0
Bedankt voor uw inschrijving