Toon sidebar

Waarom geen solden bij Mr. Manchette?

door An Boone op

Wie houdt er niet van de solden of van het gevoel een mooie korting te kunnen scoren? 

Ik hou er ook van, maar het geeft me wel altijd een dubbel gevoel. Want ik voel dat het niet klopt. Zeker door de timing van de solden. Die is eigenlijk toch belachelijk.

Solden waren bedoeld om aan het eind van het seizoen ruimte te maken voor de nieuwe collectie, die paar laatste stuks die de winkel niet kwijt geraakt is. Maar je kan 1 januari toch moeilijk het einde van het winterseizoen noemen. Let maar even op de temperaturen. De winter is nog maar net goed begonnen. Waarom nu dan alles aan verminderde prijzen? Bovendien zetten we zoveel mogelijk in op tijdloze hemden, die je seizoen na seizoen na seizoen kan dragen. Dan hoeven die toch niet afgeprijsd te worden. Ons flanellen hemd van dit jaar, is volgend jaar nog even mooi en warm.

Flanel - ook volgende winter even mooi en warm

 

Hoe ik het zie, zijn solden ook gewoon heel slecht voor de prijzen. Hebben de grondstoffen van gesoldeerde artikelen minder gekost? Mag je een deel van het maakloon terugvragen?

Nee, natuurlijk niet. Dit betekent dat de marge die je verliest door te solderen, gecompenseerd moet worden op een ander moment. Want het personeel in de winkels krijgt in januari wel een volledig loon (en gelukkig maar) en voor de verwarming en elektriciteit wordt ook gewoon doorbetaald. Alle kosten blijven dus hetzelfde, maar we zouden de kleding en andere zaken zonder marge moeten verkopen? Dan moet die marge verdiend worden in de andere maanden wat de prijzen de hoogte indrijft.

 Als duurzame onderneming kunnen wij dit niet doen, want doordat wij meer betalen voor onze grondstoffen en de confectie, zijn we al duurder dan ketens. Daarom kiezen wij ervoor om geen solden te doen in januari.

Winkelmandje cart 0
Bedankt voor uw inschrijving