Toon sidebar

Mr. Manchette gaat de vrouwelijke toer op.

door An Boone op

Het lijkt een grote stap voor een merk van herenhemden om ook vrouwenkleding op de markt te brengen. Toch niet, zegt An Boone, oprichtster van Mr. Manchette. Mr. Manchette brengt al drie jaar kwalitatieve, ecologische eerlijke mannenhemden op de markt. Van stof tot werk, van product tot verkoop onze liefde voor mens en milieu zit geweven doorheen onze hele collectie en beleid. 

‘Vrouwen vragen me al lang of ik niet ook hemden voor hen wil maken’, zegt An. ‘Vandaag heb ik goed nieuws voor hen. Van onze overstock aan stoffen gaan we hemdjurken laten maken.’ Naast de hemdjurken lanceert Mr. Manchette ook dekbedovertrekken. 

Hemdjurk in biokatoen. Geproduceerd in Portugal, met reststoffen

Het idee ontstond tijdens de lockdown in het voorjaar. ‘Op drie jaar tijd verzamel je heel wat stalen, stoffen met een foutje en overstock’, zegt An. Al snel ontstond het idee om duurzame mondmaskers te maken uit deze stoffen. ‘Belgische maatwerkbedrijven gingen voor ons aan de slag. We verkochten de mondmaskers online en schonken ook een deel aan goede doelen.’

De actie zette An verder aan het denken. ‘In onze huidige wintercollectie zitten superzachte flanellen hemden. Deze biologische stoffen zijn ideaal voor een hemdjurk of een heerlijk dekbedovertrek.’ De dekbedovertrekken worden in Arcor, een maatwerkbedrijf in Ronse, gemaakt. Made in Belgium, dus!*

Dekbedovertrekken van biologische katoen. Geproduceerd in België met reststoffen.

De hemdjurken zullen – net als de herenhemden van Mr. Manchette – in Portugal geproduceerd worden. Eerlijk, ecologisch en duurzaam, uiteraard. Met stoffen die andere bedrijven misschien gewoon zouden weggooien.

Omdat de dekbedovertrekken en hemdjurken volledig kaderen in ons zero waste verhaal waarbij we onze eigen ecologische impact nog verder willen verkleinen, zullen we enkel via een voorverkoop werken. Zodra de stoffen op zijn, kan er niets meer besteld worden. Bestellen kan tot en met 21 oktober op www.mrmanchette.be.

*Deze samenwerking kwam tot stand dankzij de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Winkelmandje cart 0
Bedankt voor uw inschrijving