Ons productie-atelier in Portugal

Naar aanleiding van de week van de Fairtrade willen we deze week onze eerlijke productie extra in de kijker zetten.

Maar wat houdt eerlijke productie precies in voor ons?
Wij willen dat iedereen in de keten van onze hemden eerlijk behandeld wordt. Concreet willen we dat mensen behandeld worden zoals we zelf behandeld willen worden.
Wij willen een eerlijk loon, dan is het voor ons logisch dat anderen dat ook krijgen. Wij willen onze mening kunnen zeggen, ook anderen hebben dat recht. Wij willen een evenwicht tussen werk en privé, dan verdienen anderen dat ook.

Dát bedoelen wij met eerlijke productie.

We kiezen zoveel mogelijk voor grondstoffen met een GOTS of Fairtrade certificaat, maar we vertrouwen de certificaten niet blindelings. We stellen ook ‘vervelende’ vragen aan onze leveranciers waardoor sommige toch door de mand vallen. Met die leveranciers werken we niet samen, ook al hebben ze dan een certificaat.

Zo weten wij dat technisch gezien niet alle stoffen in biokatoen geproduceerd kunnen worden, beweert een bedrijf dat ook die stoffen onder GOTS-certificaat geleverd kunnen worden, dan is ons vertrouwen weg.

Toen we op zoek gingen naar een geschikt productie-atelier in Portugal hebben we ook een atelier bezocht met een GOTS-certificaat. We vonden echter dat de verkoop verantwoordelijke die ons rondleidde weinig respectvol omging met de andere mensen binnen het bedrijf. Dan verkiezen wij om samen te werken met een productie-atelier zonder certificaat, maar je respect voelt.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *