Als ecologisch merk is het toch logisch dat je deelneemt aan een klimaatmars. Logisch misschien wel, maar daarom niet altijd even praktisch. Dankzij Chiro Oude Bareel zagen we het wel zitten om met onze 3 kinderen deel te nemen. In groep naar Gent fietsen en daar hebben ze dan vriendjes. Klinkt goed, een haalbaar plan.

Vrijdag snel een tweedehands follow-me gekocht zodat de oudste konden meefietsen en de jongste in het stoeltje. Met een follow-me zien we het zitten, zelf naar Gent fietsen, dat lijkt ons nog gevaarlijk. Ze hebben nog te weinig inzicht en komen ook nog niet hoog genoeg om duidelijk zichtbaar te zijn voor de automobilisten, er zijn op het traject zeker ook (nog?) niet overal fietspaden. Jammer genoeg bleek zaterdag dat niet alle benodigde vijzen meegegeven waren van onze ‘nieuwe tweedehands’ follow-me en we hem dus niet konden installeren. Dan toch maar in het stoeltje, wellicht de laatste keer want vandaag is ze 6 geworden.

Samen met de bende van de chiro onderweg naar de Zuid om de fietsen daar te parkeren. Verbazingwekkend hoe goed die pinkels al fietsen. Een wandeling naar St-Pieterspein en dan wachten, wachten totdat we konden vertrekken. 10.000 man die vanop St-Pietersplein de straat opgaat, dat betekent even wachten. Lang wachten zelfs. Gelukkig hadden we -net als de andere ouders rondom ons- onze voorraad water en versnaperingen mee. Een van de chiro-ouders had een leuke klimaattekst geschreven op het liedje van ‘Aan de oevers’. Voorzingen en herhalen, gemakkelijk en dus zongen ook anderen met ons mee.

We waren amper van het plein of toen onze jongsten vroeg of we dan nu naar huis gingen. Ons dochter vond het wel een beetje saai: “Gewoon wachten en een beetje wandelen.” zegt ze achteraf terwijl ze met haar ogen draait. De koekjes en in de nek zitten vond ze het leukst.

Tot daar onze eerste klimaatmars. Blij dat we geweest zijn want iedere deelnemer helpt de eis om een krachtig klimaatbeleid duidelijker te maken.
Bedankt Chiro Oude Bareel voor de organisatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *