Ik ben zo blij met Stijn en dat mag eens gezegd worden. Mensen zeggen soms te weinig waar ze dankbaar voor zijn en ik ben ongelofelijk dankbaar voor alle steun die ik van Stijn krijg. Vandaar dit berichtje voor hem geschreven heb.

Stijn, je bracht me een paar jaar geleden op het idee om een eigen ecologische en eerlijke mannenkledinglijn te starten omdat we geen hemden vonden die gemaakt waren van biokatoen en ook volgens de fairtrade principes geproduceerd waren. Eerst lachend, maar onze gesprekken erover werden steeds serieuzer en zo stond Mr. Manchette (meer over het ontstaan van Mr. Manchette kunnen fans/geïnteresseerden op onze blog lezen https://mrmanchette.be/blog/). Tot op vandaag sta je klaar voor mij, als een rots in de branding.

 

In het begin combineerde ik onze gezamenlijke droom met fulltime werken wat niet altijd evident was. ’s Avonds zat ik te werken, terwijl jij eten maakte, de afwas deed en zoveel meer. Ook later wanneer ik minder ging werken en dus meer tijd had voor Mr. Manchette veranderde er weinig. Ik breng de kindjes dan wel naar school en ga ze ook afhalen, maar jij laat nog steeds het huishouden draaien. Ik weet het, je hebt altijd gezegd dat er aan mij geen huisvrouw verloren gegaan is, maar toch. Met periodes is het toch alles behalve in balans. Gisteren was je nog aan het lachen met onze rolverdeling. Jij stond figuren op broeken te strijken zodat die eindelijk opnieuw gedragen konden worden, maar lachte dat ik wel de fietsen niet onderhoud. Om te compenseren en omdat ik daar gewoon ook meer van geniet dan jij (of dat maak ik mezelf toch wijs) heb ik een groot deel van onze prairieweide aangeplant. Terwijl was jij natuurlijk weer kindjes aan het entertainen (niet enkel de onze, maar ook de buurmeisjes waar ik de opvang voor geregeld had). Soms vraag ik me trouwens af wie het meest geniet als je de kindjes entertaint. De kindjes, jij of ik die naar het hele schouwspel kijk.

Hoeveel dagen verlof heb je al niet genomen om rechtstreeks of onrechtstreeks te kunnen helpen met Mr. Manchette. Je gaat zelfs nog steeds vrijwillig mee naar beurzen of op prospectie. Ik weet dat dat eigenlijk niet echt je ding is, maar toch dring je er bij grotere beurzen op aan om mee te gaan. Bedankt daarvoor! En ook omdat je soms beter verkoopt dan mij. Ik ben ook zo blij omdat jij het financieel ook allemaal gemakkelijker maakt en me ook op dat vlak moed inpraat wanneer ik een dipje heb. Maar me moed inpraten -ook al doe je dat vooral door ironie- heb je altijd al goed gekund. Sorry dat je zo weinig aan fietsen toekomt omdat er al te vaak iets tussenkomt, waardoor je de laatste 2 à 3 jaar ook geen wedstrijden meer kan rijden. Sorry hiervoor. Ik weet dat je het wellicht eigenlijk niet eens leuk of nodig vindt dat ik het zeg, maar ik ben je super dankbaar voor alles wat je voor mij, voor ons en de kindjes doet.

 

En ik beloof je (voor de hoeveelste keer???) dat we meer tijd voor elkaar gaan maken of nemen. Ik ben je ontzettend, ontzettend dankbaar voor al je steun.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *