Mensen vragen me regelmatig waarom ik met Mr. Manchette gestart ben.

 

Het is eigenlijk begonnen uit persoonlijke noodzaak omdat we geen duurzame hemden vonden in mijn man zijn stijl. Bij wijze van grap suggereerde hij dat ik het dan zelf maar moest doen. Meestal zeg ik er dan lachend bij dat ik een goede echtgenote ben en dus altijd luister naar mijn man. Ik heb het idee even laten rijpen, maar heb hem toen wel een hemd gemaakt. De reacties waren zo positief dat ik een marktonderzoek gevoerd heb. Hieruit bleek dat er inderdaad vraag is naar ecologische hemden die op een eerlijke manier gemaakt zijn. Ik wou echter niet enkel ecologische hemden maken voor wie er actief naar op zoek gaat. Met Monsieur Manchette willen we alle mannen aansporen open te staan voor eerlijke mode. Vandaar onze slogan: Uncuff your style.

Het belangrijkste criterium om kledij te kopen is het uitzicht. Niemand koopt kleren die hij of zij niet mooi vindt. Dus ook bij ons staat dat bovenaan. Dat we enkel werken met ecologische stoffen en eerlijke productie is voor ons een evidentie. We kiezen voor hemden die zowel in een business setting als in een meer casual setting passen, hierdoor kunnen klanten spelen met hun stijl en hemd.

Ieder hemd dat we verkopen is een stap vooruit richting slow/fair fashion en mijn bescheiden bijdrage aan een mooiere wereld. De positieve reacties en complimenten van klanten zorgen nog iedere keer opnieuw voor een klein overwinningsgevoel.

Onlangs vergeleek ik het pad van Mr. Manchette met de Himalaya beklimmen, er zijn immers al heel wat uitdagingen geweest en er zullen er nog veel volgen. De Himalaya is ons metaforische hoge doel, zeker omdat er soms zijn er dagen dat het lijkt alsof ik met de fiets niet eens de brug op raak. Voor de meeste uitdagingen geldt echter dat mijn uiteindelijke, nieuwe oplossing me een stap dichter brengt naar hemden die nog stijlvoller, nog ecologischer of nog eerlijker zijn. Zonder tegenslagen is het nu eenmaal moeilijker groeien.

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *